Aanmelden Voorjaarscompetitie 2022

Vanaf 3 april start de Voorjaarscompetitie 2022 voor de ‘Rode’ en ‘Oranje’ competitie. Vanaf maandag 4 april start de competitie voor jeugd ‘Groen’, jeugd ‘Geel’ en volwassenen. Let op! Op vrijdag 1 april start de vrijdagcompetitie ‘Gemengd dubbel’ en ‘8&9’. Vanwege de populariteit van deze competitie spelen zij om de week, in totaal 5 speeldagen. De KNLTB Voorjaarscompetitie telt voor de overige speelsoorten in principe zeven speeldagen in april, mei en juni. Bekijk hier de speeldagen en bekijk het competitieaanbod in Overijssel en het competitieaanbod in Friesland. Aanmelden kan t/m 30 december. De jeugd wordt aangemeld via de trainer. Heb je vragen over competitie spelen, neem dan contact op met Erik Dallinga.


Iedereen kan meedoen aan de competitie!

Iedereen kan meedoen aan de KNLTB Voorjaarscompetitie. Zowel de meer ervaren spelers als de beginners 8&9 en via de Zomeravondcompetitie. De 18+-ers kunnen op verschillende dagen kiezen uit verschillende. De jeugd ‘Rood’, ‘Oranje’ en ‘Groen’ spelen op zondag, en de jeugd ‘Geel’ kan kiezen uit verschillende momenten in het weekend.


Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren en toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond ‘om de week’ worden gespeeld.

Wat houdt ‘om de week spelen’ op vrijdagavond precies in?

 • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams en 8&9 teams starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
 • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set.
 • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen. Om de overlap met de toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken.
 • De competitie op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen) Overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Bij LTC Steenwijk spelen momenteel alleen maar gemengde teams op de vrijdag avond.

Let op; vanwege de populariteit van met name de vrijdagavondcompetitie is het aantal inschrijvingen hiervoor beperkt. De teams die vorig jaar competitie hebben gespeeld op de vrijdagavond krijgen voorrang indien het aantal beschikbare competitieteams op de vrijdagavond wordt overschreden. Mocht er ruimte zijn voor nieuwe teams dan geldt wie het eerste komt het eerste maalt. Als alternatief bieden we dan de zaterdag- en zondagcompetitie aan; op beide dagen hebben we nog voldoende ruimte. Met name de zondagcompetitie is interessant geworden door de toevoeging van nieuwe categorieën die eerder niet op zondag werden aangeboden.

Alternatief zaterdag en/of zondag 17+ HE, DE, GD, HD, DD

Dit houdt dus in dat je in plaats van op vrijdagavonden deze competitievormen, en met name de bij ons extreem populaire mixed dubbel, ook op zaterdag en/of zondagen kan doen.


Informatie Zomeravondcompetitie 2022

De zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagen in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt in alle speelsterktes. Bekijk hier de speeldagen. Meer informatie over de zomeravondcompetitie vind je hier. Opgeven voor de zomeravondcompetitie kan t/m 1 maart 2022.


Speeldata Voorjaarscompetitie 2022


Aanmelden voor de Voorjaarscompetitie

Aanmelden kan t/m 30 december door een mail te sturen naar de Technische commissie met de volgende gegevens:

 • Aan welke competitie je mee wilt doen:
  • Welke regio (bv. Overijssel)
  • Speeldag
  • Competitiesoort (GD – HD – DD)
 • Eventuele dispensatie aanvragen (twee keer spelen voor één vereniging of voor het spelen voor twee verenigingen)
 • Bij team-aanmelding: wie de leden van je team zijn
 • Wie de aanvoerder is
 • Met welke tennisballen je wilt spelen (‘Standaard’ of Tretorn)

Meer informatie

Meer informatie vind je ook op de site van de KNLTB.

Voor vragen/opmerkingen kun je ook altijd terecht bij Vereniging Competitie Leider (VCL) Marijke Falkena of Taco Homan: 06 10 749 899, technischecommissie@ltcsteenwijk.nl