Hieronder staat de belangrijkste informatie over de Voorjaarscompetitie 2017 die vanaf 6 april 2017 begint. Van de ca. zeven wedstrijddagen speel je doorgaans drie of vier wedstrijden thuis op het LTC Steenwijk park. Voor de resterende wedstrijden ga je op bezoek bij andere verenigingen. De speeldata vinden plaats in april en mei. Aanmelden kan vóór zaterdag 10 december! Dat kan rechtstreeks via technischecommissie@ltcsteenwijk.nl.


Iedereen kan meedoen!

Heb je nog niet eerder meegedaan? Er is nog ruimte voor meer teams. Probeer een team te formeren van minimaal vier spelers of speelsters. Je wordt dan ingedeeld in de laagste klasse (tenzij de speelsterke van de deelnemers aanleiding geeft een verzoek tot dispensatie in te dienen). Je hoeft dus geen “top-speler” te zijn. Heb je één of twee jaar tennisles gevolgd, dan kun je al meedoen. Je kunt je ook individueel opgeven. De Technische commissie zal dan proberen je in een team te plaatsen. Ook is het mogelijk om je beschikbaar te stellen als reservespeler/ster.


Mogelijkheden voor competitie met 3 nieuwe competitievormen

De volgende competitievormen zijn al enkele jaren bekend:

 

Naast de competitievormen die al enkele jaren bekend zijn, zijn er 3 nieuwe competitievormen:

 1. Instapcompetitie: speciaal voor iedereen van niveau 8 of 9 die wedstrijdervaring wil opdoen. Je speelt als team twee dubbels, op de donderdagavond of zondagmiddag.
 2. Jongvolwassenen competitie: speciaal voor spelers van 17-35 jaar, in de speelsterkte 4-7, op zaterdag vanaf 17.00 uur.
 3. Zomeravondcompetitie: speciaal voor spelers die wat later in het seizoen (mei en juni) recreatief dubbels wil spelen, op de woensdagavond.

Aanmelden voor de voorjaarscompetitie

Kies een competitiesoort en vermeld of je landelijk wilt spelen of in welke regio. Geef je op vóór zaterdag 10 december! Dat kan rechtstreeks via technischecommissie@ltcsteenwijk.nl. Hier kun je ook terecht voor al je competitievragen. Vermeld ook je naam (en eventueel de namen van je team) en de competitie die je wilt spelen. Je kunt je individueel of als team aanmelden. 


Vermelden bij het aanmelden

 • Reguliere voorjaarscompetitie: Geef door wie de teamleden zijn en voor welke competitiesoort je kiest.
 • Instapcompetitie voor niveau 8, 9 spelers: Geef door op welke dag je wilt spelen (donderdagavond of zondagmiddag) en eventueel wie je teamleden zijn (minimaal 3 spelers: m/v/v, v/v/v/ enzovoort: alles kan!). Zo nodig zoeken wij extra teamleden erbij.
 • Jongvolwassenen competitie (17-35 jarigen): Geef door wie de teamleden zijn (minimaal 4, je speelt nl. vier dubbels, dat kan 4x HD zijn, 4x DD of 1x DD, 1x HD en 2x GD).
 • Zomeravondcompetitie: Geef door wie de teamleden zijn (minimaal 4, je speelt nl. vier dubbels; dat kan 4x HD zijn, 4x DD of 1x DD, 1x HD en 2x GD).

speeldata-2017


Overige informatie:

 1. Competitieregelement (voor alle competitiesoorten)
 2. Handleiding invoeren uitslagen en vinden van de wedstrijd details )verplicht voor aanvoerders)
 3. Regels omtrent invallen competitie
 4. Wedstrijdbulletin landelijke competitie
 5. Wedstrijdbulletin Regio Noordoost

Verder is er ook veel informatie te vinden op de KNLTB-site.


Algemene opmerking:
Het is voor competitiespelers niet toegestaan om over competitie gerelateerde onderwerpen contact op te nemen met de bond. Neem altijd eerst contact op met de VerenigingsCompetitieLeiders van LTC Steenwijk:

Contactpersoon jeugd geel (11-17 jaar): Marleen Schepers (0521-588115), technischecommissie@ltcsteenwijk.nl

Contactpersoon senioren: Marga Kleiwert (06-12098823), technischecommissie@ltcsteenwijk.nl


Meer informatie over de Najaarcompetitie 2016.

Het laatste nieuws

Jeugdteam Kampioen!

Jeugdteam Kampioen!

Het tweede zondag jeugdteam 11 t/m 14 jaar is op 2e Pinksterdag zeer overtuigend kampioen geworden in de Voorjaarscompetitie. Kyan van Pijkeren, Ward Ekkel, Andries Veenstra, Tygo van den Berg, Mika Vonk en Ramon Beekman hadden maar liefst 33 punten behaald. Elf...

Padelcommissie & ‘Meet up’ Padel Whatsappgroep

Padelcommissie & ‘Meet up’ Padel Whatsappgroep

Bas Kranendonk & Sanne de Jong zijn onderdeel van de padelcommissie van LTC Steenwijk! Als padelcommissie willen zij padel op de club laten leven. Het doel is leuke gezelligheidstoernooitjes, KNLTB toernooien en competitie te gaan organiseren op de club. En: er is...

Tot 1 juni aanmelden Najaarscompetitie

Tot 1 juni aanmelden Najaarscompetitie

Zin om mee te doen aan de najaarscompetitie 2023 die vanaf 10 september begint? Competitie is leuk voor iedereen! Voor beginners en gevorderden. Volwassenen kunnen zich individueel of als team aanmelden via de Technische Commissie. De jeugd wordt aangemeld via de...

Zaterdag 10 juni: 100 jarig jubileum!

Zaterdag 10 juni: 100 jarig jubileum!

Van 14.00 - 16.30 uur is er ‘vrije inloop’ met clinics en tennisactiviteiten. Vanaf 19.00 uur is er een geweldig feest! Meld je hier even voor aan. Er is muziek van DJ’s, dansen, socializen en feestelijke hapjes en drankjes. Ook hebben we een veiling met Jannes Mulder...

(10-13), 14, 15 en 16 juli CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

(10-13), 14, 15 en 16 juli CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

Ben je een beginner of gevorderde? Iedereen kan meedoen aan de clubkampioenschappen! Want je wordt ingedeeld op je eigen niveau. We hebben dus ook meerdere kampioenen. De Junioren ‘Rood’ en ‘Oranje’ spelen alleen enkelpartijen op vaste momenten volgens het Tenniskids...

Zondag 18 juni Gezelligheidstoernooi!

Zondag 18 juni Gezelligheidstoernooi!

Vanaf 10.30 uur, inclusief lunch! Het is een hele leuke manier om gezellig op de club te tennissen en nieuwe mensen te leren kennen! Er worden dubbelwedstrijden gespeeld met wisselende partners. Zowel voor beginners als gevorderden (17+). Namens de organisatie Leon...