Hieronder staat de belangrijkste informatie over de Voorjaarscompetitie 2017 die vanaf 6 april 2017 begint. Van de ca. zeven wedstrijddagen speel je doorgaans drie of vier wedstrijden thuis op het LTC Steenwijk park. Voor de resterende wedstrijden ga je op bezoek bij andere verenigingen. De speeldata vinden plaats in april en mei. Aanmelden kan vóór zaterdag 10 december! Dat kan rechtstreeks via technischecommissie@ltcsteenwijk.nl.


Iedereen kan meedoen!

Heb je nog niet eerder meegedaan? Er is nog ruimte voor meer teams. Probeer een team te formeren van minimaal vier spelers of speelsters. Je wordt dan ingedeeld in de laagste klasse (tenzij de speelsterke van de deelnemers aanleiding geeft een verzoek tot dispensatie in te dienen). Je hoeft dus geen “top-speler” te zijn. Heb je één of twee jaar tennisles gevolgd, dan kun je al meedoen. Je kunt je ook individueel opgeven. De Technische commissie zal dan proberen je in een team te plaatsen. Ook is het mogelijk om je beschikbaar te stellen als reservespeler/ster.


Mogelijkheden voor competitie met 3 nieuwe competitievormen

De volgende competitievormen zijn al enkele jaren bekend:

 

Naast de competitievormen die al enkele jaren bekend zijn, zijn er 3 nieuwe competitievormen:

 1. Instapcompetitie: speciaal voor iedereen van niveau 8 of 9 die wedstrijdervaring wil opdoen. Je speelt als team twee dubbels, op de donderdagavond of zondagmiddag.
 2. Jongvolwassenen competitie: speciaal voor spelers van 17-35 jaar, in de speelsterkte 4-7, op zaterdag vanaf 17.00 uur.
 3. Zomeravondcompetitie: speciaal voor spelers die wat later in het seizoen (mei en juni) recreatief dubbels wil spelen, op de woensdagavond.

Aanmelden voor de voorjaarscompetitie

Kies een competitiesoort en vermeld of je landelijk wilt spelen of in welke regio. Geef je op vóór zaterdag 10 december! Dat kan rechtstreeks via technischecommissie@ltcsteenwijk.nl. Hier kun je ook terecht voor al je competitievragen. Vermeld ook je naam (en eventueel de namen van je team) en de competitie die je wilt spelen. Je kunt je individueel of als team aanmelden. 


Vermelden bij het aanmelden

 • Reguliere voorjaarscompetitie: Geef door wie de teamleden zijn en voor welke competitiesoort je kiest.
 • Instapcompetitie voor niveau 8, 9 spelers: Geef door op welke dag je wilt spelen (donderdagavond of zondagmiddag) en eventueel wie je teamleden zijn (minimaal 3 spelers: m/v/v, v/v/v/ enzovoort: alles kan!). Zo nodig zoeken wij extra teamleden erbij.
 • Jongvolwassenen competitie (17-35 jarigen): Geef door wie de teamleden zijn (minimaal 4, je speelt nl. vier dubbels, dat kan 4x HD zijn, 4x DD of 1x DD, 1x HD en 2x GD).
 • Zomeravondcompetitie: Geef door wie de teamleden zijn (minimaal 4, je speelt nl. vier dubbels; dat kan 4x HD zijn, 4x DD of 1x DD, 1x HD en 2x GD).

speeldata-2017


Overige informatie:

 1. Competitieregelement (voor alle competitiesoorten)
 2. Handleiding invoeren uitslagen en vinden van de wedstrijd details )verplicht voor aanvoerders)
 3. Regels omtrent invallen competitie
 4. Wedstrijdbulletin landelijke competitie
 5. Wedstrijdbulletin Regio Noordoost

Verder is er ook veel informatie te vinden op de KNLTB-site.


Algemene opmerking:
Het is voor competitiespelers niet toegestaan om over competitie gerelateerde onderwerpen contact op te nemen met de bond. Neem altijd eerst contact op met de VerenigingsCompetitieLeiders van LTC Steenwijk:

Contactpersoon jeugd geel (11-17 jaar): Marleen Schepers (0521-588115), technischecommissie@ltcsteenwijk.nl

Contactpersoon senioren: Marga Kleiwert (06-12098823), technischecommissie@ltcsteenwijk.nl


Meer informatie over de Najaarcompetitie 2016.

Het laatste nieuws

Help mee: renovatie Kantine!

Help mee: renovatie Kantine!

Er is een plan gemaakt om de kantine van onze club te verduurzamen en grondig aan te pakken voor een sfeervolle kantine. De komende maanden gaan wij, vrijwilligers, samen met een aantal bedrijven aan de slag. Maar daarnaast kunnen we de hulp van onze leden enorm hard...

Zondag 17 december Gezelligheidstoernooi!

Zondag 17 december Gezelligheidstoernooi!

Voor zowel tennissende als padellende leden! Het is een hele leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen! Er worden voor tennis en padel dubbelwedstrijden gespeeld met wisselende partners. Zowel voor beginners als gevorderden (17+). Vanaf 10.30 uur, inclusief lunch!...

Allereerste padelcompetitie!

Allereerste padelcompetitie!

De padel wintercompetitie begint zondag 12 november en er heeft zich één team opgegeven! Het team, opererend onder de naam ‘Lost Ballos’, is ingedeeld in een competitie met zeven andere teams. Namens de padelcommissie wensen wij Henk-Jan, Marcel, Mike en Stefan heel...

Aanmelden voorjaarcompetitie 2024

Aanmelden voorjaarcompetitie 2024

Vanaf 1 april start de Voorjaarscompetitie tennis 2024 voor de 'Rode', 'Oranje', 'Groene' en 'Gele' jeugd. Vanaf vrijdag 5 april start de competitie voor de volwassenen. De voorjaarscompetitie voor tennis telt in principe zeven speeldagen in april, mei en juni...

T/m 30 december aanmelden Voorjaarscompetitie!

T/m 30 december aanmelden Voorjaarscompetitie!

Zin om mee te doen aan de Voorjaarscompetitie tennis 2024 die vanaf begin april begint? Competitie is leuk voor iedereen! Voor beginners en gevorderden. Volwassenen kunnen zich individueel of als team aanmelden via de Technische Commissie. De jeugd wordt aangemeld via...

Alle drie de Oranje jeugdteams kampioen!

Alle drie de Oranje jeugdteams kampioen!

LTC Steenwijk deed met drie jeugdteams mee aan de Oranje najaarscompetitie: Oranje Poema's, Oranje Tijgers en de Oranje Leeuwen. Alle drie de teams werden eerste in hun poule! Julian Bouma, Joris Vink, Mats de Haan, Aron van der Molen, Toma Oost, Rens van Eunen en...