Hieronder staat de belangrijkste informatie over de Voorjaarscompetitie 2017 die vanaf 6 april 2017 begint. Van de ca. zeven wedstrijddagen speel je doorgaans drie of vier wedstrijden thuis op het LTC Steenwijk park. Voor de resterende wedstrijden ga je op bezoek bij andere verenigingen. De speeldata vinden plaats in april en mei. Aanmelden kan vóór zaterdag 10 december! Dat kan rechtstreeks via technischecommissie@ltcsteenwijk.nl.


Iedereen kan meedoen!

Heb je nog niet eerder meegedaan? Er is nog ruimte voor meer teams. Probeer een team te formeren van minimaal vier spelers of speelsters. Je wordt dan ingedeeld in de laagste klasse (tenzij de speelsterke van de deelnemers aanleiding geeft een verzoek tot dispensatie in te dienen). Je hoeft dus geen “top-speler” te zijn. Heb je één of twee jaar tennisles gevolgd, dan kun je al meedoen. Je kunt je ook individueel opgeven. De Technische commissie zal dan proberen je in een team te plaatsen. Ook is het mogelijk om je beschikbaar te stellen als reservespeler/ster.


Mogelijkheden voor competitie met 3 nieuwe competitievormen

De volgende competitievormen zijn al enkele jaren bekend:

 

Naast de competitievormen die al enkele jaren bekend zijn, zijn er 3 nieuwe competitievormen:

 1. Instapcompetitie: speciaal voor iedereen van niveau 8 of 9 die wedstrijdervaring wil opdoen. Je speelt als team twee dubbels, op de donderdagavond of zondagmiddag.
 2. Jongvolwassenen competitie: speciaal voor spelers van 17-35 jaar, in de speelsterkte 4-7, op zaterdag vanaf 17.00 uur.
 3. Zomeravondcompetitie: speciaal voor spelers die wat later in het seizoen (mei en juni) recreatief dubbels wil spelen, op de woensdagavond.

Aanmelden voor de voorjaarscompetitie

Kies een competitiesoort en vermeld of je landelijk wilt spelen of in welke regio. Geef je op vóór zaterdag 10 december! Dat kan rechtstreeks via technischecommissie@ltcsteenwijk.nl. Hier kun je ook terecht voor al je competitievragen. Vermeld ook je naam (en eventueel de namen van je team) en de competitie die je wilt spelen. Je kunt je individueel of als team aanmelden. 


Vermelden bij het aanmelden

 • Reguliere voorjaarscompetitie: Geef door wie de teamleden zijn en voor welke competitiesoort je kiest.
 • Instapcompetitie voor niveau 8, 9 spelers: Geef door op welke dag je wilt spelen (donderdagavond of zondagmiddag) en eventueel wie je teamleden zijn (minimaal 3 spelers: m/v/v, v/v/v/ enzovoort: alles kan!). Zo nodig zoeken wij extra teamleden erbij.
 • Jongvolwassenen competitie (17-35 jarigen): Geef door wie de teamleden zijn (minimaal 4, je speelt nl. vier dubbels, dat kan 4x HD zijn, 4x DD of 1x DD, 1x HD en 2x GD).
 • Zomeravondcompetitie: Geef door wie de teamleden zijn (minimaal 4, je speelt nl. vier dubbels; dat kan 4x HD zijn, 4x DD of 1x DD, 1x HD en 2x GD).

speeldata-2017


Overige informatie:

 1. Competitieregelement (voor alle competitiesoorten)
 2. Handleiding invoeren uitslagen en vinden van de wedstrijd details )verplicht voor aanvoerders)
 3. Regels omtrent invallen competitie
 4. Wedstrijdbulletin landelijke competitie
 5. Wedstrijdbulletin Regio Noordoost

Verder is er ook veel informatie te vinden op de KNLTB-site.


Algemene opmerking:
Het is voor competitiespelers niet toegestaan om over competitie gerelateerde onderwerpen contact op te nemen met de bond. Neem altijd eerst contact op met de VerenigingsCompetitieLeiders van LTC Steenwijk:

Contactpersoon jeugd geel (11-17 jaar): Marleen Schepers (0521-588115), technischecommissie@ltcsteenwijk.nl

Contactpersoon senioren: Marga Kleiwert (06-12098823), technischecommissie@ltcsteenwijk.nl


Meer informatie over de Najaarcompetitie 2016.

Het laatste nieuws

Rogier de Haan nieuwe Voorzitter

Rogier de Haan nieuwe Voorzitter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 april is Rogier de Haan gekozen tot de nieuwe Voorzitter. Op 25 april was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De opkomst kon hoger, maar we zien dit als een compliment! We gaan er van uit dat de leden tevreden zijn over...

Zaterdag 15 juni feestje!

Zaterdag 15 juni feestje!

Vanaf 17:00 uur feestelijke opening kantine, afsluiting competitie met huldiging kampioenen en vrijwilligers in het zonnetje! Opening vanaf 17.00 uur Vanaf 17.00 uur begint het feestje. Er is een lopend buffet van Rhodos en een waanzinnige tennisquiz! Voor de...

(8-11), 12, 13 en 14 juli CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

(8-11), 12, 13 en 14 juli CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

Voor tennis en padel. Aanmelden kan t/m maandag 1 juli! Ben je een beginner of gevorderde speler? Iedereen kan meedoen! Want je wordt ingedeeld op je eigen niveau. We hebben dus ook meerdere kampioenen. Bij tennis spelen de junioren ‘Rood’ en ‘Oranje’ alleen...

Kampeerweekend: 28 – 29 juni

Kampeerweekend: 28 – 29 juni

Op 28 en 29 juni vindt voor de jeugd het jaarlijkse kampeerweekend plaats. Het park wordt dan omgetoverd tot een soort camping. Uiteraard is er begeleiding bij van de jeugdcommissie en van onze trainer Erik Dallinga.Vanaf vrijdagavond 18.15 uur kunnen de tenten door...

En opnieuw kampioenen bij Steenwijker Torentoernooi!

En opnieuw kampioenen bij Steenwijker Torentoernooi!

Op zaterdagavond 16 maart zijn Mark van der Geld, Mirjam Verschuil, Dianne Beugelink, Anita Koopman, Jolanda Kramer, achteraan v.l.n.r. Henk Rietveld, Ben Peper en Benno Plantagie kampioen geworden bij het Steenwijker Torentoernooi in poule D! Super goed gedaan en...

De kantine wordt prachtig!

De kantine wordt prachtig!

Met dank aan het initiatief van verschillende leden, veel vrijwilligers en een aantal bedrijven wordt de kantine heel erg mooi opgeknapt! Het glas is vervangen door glas met hoger isolatiewaarde, er is geverfd en er is een hele mooie vloer in gekomen. Daarnaast wordt...