We zijn blij met jouw bijdrage!

Leden van de Kantinecommissie zijn altijd bereikbaar via de mail of telefoon.

Als lid van LTC Steenwijk (volwassenen) word je gevraagd om tijdens het tennisseizoen een bijdrage te leveren aan de gezelligheid op onze club door het vervullen van kantinedienst. Buiten het open zijn van de kantine vinden we het sociale aspect van het draaien van kantinediensten niet onbelangrijk, onder gezellige omstandigheden andere leden ontmoeten!


Kies zelf je bardienstmoment via de KNLTB Clubapp

Vanaf 2 april start de bardienst weer. Wij zijn hiervoor afhankelijk van onze leden! Wanneer je zelf een moment voor je kantinedienst wilt kiezen, kun je dat aangeven in de KNLTB Clubapp. De kantinecommissie gaat de nog niet ingevulde plekken verder invullen. Het kan dus zijn dat je dan ook ingedeeld wordt. Wanneer dat zo is, ontvang je bericht via de mail.


Rooster te vinden in de KNTLB Clubapp

Wanneer je kantinedienst hebt, kun je dat vinden in de KNLTB Clubapp (te downloaden in de store; en bij verenigingsnaam ‘Steenwijk’ invullen). Kies in de app voor ‘Club’ en dan ‘Diensten’. Ook krijg je een e-mail toegestuurd wanneer je bent ingepland.


Bij verhindering met een vervanger ruilen

Mocht je niet kunnen op het moment dat je gepland bent, graag dan met iemand ruilen van dienst en de kantinecommissie informeren via de mail. Je kunt gegevens van de leden vinden in de KNLTB Clubapp. Kies eerst voor ‘Club’ en daarna ‘Info’ en ‘Ledenlijst’.


Cursus IVA (Instructie Verantwoord Alcohol) 

Als je kantinedienst draait dien je eerst een IVA (Instructie Verantwoord Alcohol) gevolgd en gehaald te hebben. Deze gratis online instructie met bijbehorend certificaat is in ongeveer een uur te behalen.


Nieuw kassasysteem

We hebben een nieuw kassasysteem. Het is heel eenvoudig. Hieronder volgt een kort filmpje met uitleg:

Uitleg in de praktijk


Betalen via de pin

Er kan betaald worden via de pin. De uitleg van het pinapparaat ligt op de bar.


Kantinedienst draaien

Voor aanvang van de dienst:

 •  Er wordt altijd kantinedienst gedraaid, tenzij het heel slecht weer is.
 •  Er is geen eindtijd vermeld. Dit is namelijk afhankelijk van de bezetting van de banen. Indien er op het complex nog slechts 4 personen aanwezig zijn, kan in overleg de dienst beëindigd worden.
 • Sleutels van het park en de kantine kunnen opgehaald worden bij Cafetaria ‘t Vullende buikje (naast café de Karre in Tuk). Openingstijden: elke dag van 10.30 uur – 24.00 uur.
 • Alarm uitzetten via de knop aan de sleutelbos. Volg de instructies voor het uitschakelen van het alarm; deze hangt rechts naast de kantinedeur in de hal.
 • Als je zaterdag of zondags vroeg kantinedienst moet draaien is het gewenst een afspraak te maken met de laatste kantinedienst van de avond ervoor, omdat het cafetaria dan nog vroeg dicht is.

Tijdens de dienst:

 • Verlichting bar en kantine aan doen. Eventueel radio aanzetten (tegenwoordig met bluetooth).
 • Vaatwasser controleren/uitpakken/inpakken en aanzetten.
 • Koelkasten waar nodig bijvullen.
 • Terrasstoelen en –tafels gereed zetten en afnemen met een doekje.
 • Lege flessen opruimen en sorteren.
 • Algehele orde en netheid controleren.

Na de dienst:

 • Glazen afspoelen en/of in de vaatwasser doen.
 • Terras opruimen. Tafels en stoelen rechtzetten. Vlaggen en parasols eventueel binnenhalen.
 • Radio/cd-speler uitzetten.
 • Bar, buffet, schoonmaken en spoelbalk leeg laten lopen.
 • Natte hand- en theedoeken uithangen.
 • Controleren of alle keukenapparatuur uit is. Behalve het koffiezetapparaat! Deze moet aan blijven.
 • Verlichting uitdoen. Ook in de hal, toiletten en kleedkamers.
 • Kantine schoon achterlaten.
 • Alarm weer aanzetten via knop aan de sleutelbos.
 • De kantine op slot doen en het toegangshek van het park sluiten.
 • Sleutels weer inleveren bij cafetaria ’t vullende buikje.

Het is eventueel mogelijk de kantinedienst af te kopen voor 30 euro per jaar. Wil je dit echt? Dan kun je dat doorgeven aan de ledenadministratie.

Het laatste nieuws

Maar liefst 225 deelnemers Steenwijkerland Herfsttoernooi!

Maar liefst 225 deelnemers Steenwijkerland Herfsttoernooi!

LTC Steenwijk organiseert van 2 t/m 10 oktober het Steenwijkerland Herfsttoernooi. Een toernooi waar iedereen die ouder is dan 17 jaar aan mee kan doen. Dit is voor zowel beginners als voor gevorderden. Er zijn maar liefst 49 onderdelen met 225 deelnemers. Echt super!...

Wintertraining van ‘Tennis- en Padelschool’ Dallinga

Wintertraining van ‘Tennis- en Padelschool’ Dallinga

Meld je t/m 13 oktober aan voor onze tennis- en padellessen en ontwikkel je vaardigheden onder begeleiding van onze ervaren trainers. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, wij bieden lessen op alle niveaus en leeftijden. Meld je snel aan en ontdek het...

Donderdagavondteam heeft het naar het zin!

Donderdagavondteam heeft het naar het zin!

Dit team heeft de eerste competitie erop zitten op de donderdagavond, en dat met een klinkende overwinning op Marssum kunnen afsluiten. Het team bestaat uit Lian Dam, Hilde Lugtenberg, Eva Vis, Jolanda Kramer en coach Sanne de Jong. Helaas staat Sanne niet op de foto...

Uit liefde voor de club: help mee met de Grote Clubactie!

Uit liefde voor de club: help mee met de Grote Clubactie!

Elk jaar vindt de Grote Clubactie plaats. LTC Steenwijk doet weer mee! We willen zo veel mogelijk loten verkopen. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! Ons doelDit jaar sparen wij voor leuke activiteit voor de jeugd...

23 september: geef je op voor de Open dag!

23 september: geef je op voor de Open dag!

GRATIS tennis- of padelles. Voor alle geïnteresseerden in tennis en/of padel organiseert LTC Steenwijk op zaterdag 23 maart een GRATIS tennisles tijdens de ‘open dag’. Lijkt het je leuk om kennis te maken met tennis en/of padel? Geef je dan op via het...

Kies zelf je bardienst moment!

Kies zelf je bardienst moment!

We zijn voor bardienst afankelijk van onze leden! Als 18+-lid van LTC Steenwijk is het daarom gebruikelijk dat je af en toe een bardienst draait. Dit is meestal een paar uur achter de bar staan om drankjes te serveren aan andere leden. Om te bepalen welk...