We zijn blij met jouw bijdrage!

Leden van de Kantinecommissie zijn altijd bereikbaar via de mail of telefoon.

Als lid van LTC Steenwijk (volwassenen) word je gevraagd om tijdens het tennisseizoen een bijdrage te leveren aan de gezelligheid op onze club door het vervullen van kantinedienst. Buiten het open zijn van de kantine vinden we het sociale aspect van het draaien van kantinediensten niet onbelangrijk, onder gezellige omstandigheden andere leden ontmoeten!


Kies zelf je bardienstmoment via de KNLTB Clubapp

Vanaf 2 april start de bardienst weer. Wij zijn hiervoor afhankelijk van onze leden! Wanneer je zelf een moment voor je kantinedienst wilt kiezen, kun je dat aangeven in de KNLTB Clubapp. De kantinecommissie gaat de nog niet ingevulde plekken verder invullen. Het kan dus zijn dat je dan ook ingedeeld wordt. Wanneer dat zo is, ontvang je bericht via de mail.


Rooster te vinden in de KNTLB Clubapp

Wanneer je kantinedienst hebt, kun je dat vinden in de KNLTB Clubapp (te downloaden in de store; en bij verenigingsnaam ‘Steenwijk’ invullen). Kies in de app voor ‘Club’ en dan ‘Diensten’. Ook krijg je een e-mail toegestuurd wanneer je bent ingepland.


Bij verhindering met een vervanger ruilen

Mocht je niet kunnen op het moment dat je gepland bent, graag dan met iemand ruilen van dienst en de kantinecommissie informeren via de mail. Je kunt gegevens van de leden vinden in de KNLTB Clubapp. Kies eerst voor ‘Club’ en daarna ‘Info’ en ‘Ledenlijst’.


Cursus IVA (Instructie Verantwoord Alcohol) 

Als je kantinedienst draait dien je eerst een IVA (Instructie Verantwoord Alcohol) gevolgd en gehaald te hebben. Deze gratis online instructie met bijbehorend certificaat is in ongeveer een uur te behalen.


Nieuw kassasysteem

We hebben een nieuw kassasysteem. Het is heel eenvoudig. Hieronder volgt een kort filmpje met uitleg:

Uitleg in de praktijk


Betalen via de pin

Er kan betaald worden via de pin. De uitleg van het pinapparaat ligt op de bar.


Kantinedienst draaien

Voor aanvang van de dienst:

 •  Er wordt altijd kantinedienst gedraaid, tenzij het heel slecht weer is.
 •  Er is geen eindtijd vermeld. Dit is namelijk afhankelijk van de bezetting van de banen. Indien er op het complex nog slechts 4 personen aanwezig zijn, kan in overleg de dienst beëindigd worden.
 • Sleutels van het park en de kantine kunnen opgehaald worden bij Cafetaria ‘t Vullende buikje (naast café de Karre in Tuk). Openingstijden: elke dag van 10.30 uur – 24.00 uur.
 • Alarm uitzetten via de knop aan de sleutelbos. Volg de instructies voor het uitschakelen van het alarm; deze hangt rechts naast de kantinedeur in de hal.
 • Als je zaterdag of zondags vroeg kantinedienst moet draaien is het gewenst een afspraak te maken met de laatste kantinedienst van de avond ervoor, omdat het cafetaria dan nog vroeg dicht is.

Tijdens de dienst:

 • Verlichting bar en kantine aan doen. Eventueel radio aanzetten (tegenwoordig met bluetooth).
 • Vaatwasser controleren/uitpakken/inpakken en aanzetten.
 • Koelkasten waar nodig bijvullen.
 • Terrasstoelen en –tafels gereed zetten en afnemen met een doekje.
 • Lege flessen opruimen en sorteren.
 • Algehele orde en netheid controleren.

Na de dienst:

 • Glazen afspoelen en/of in de vaatwasser doen.
 • Terras opruimen. Tafels en stoelen rechtzetten. Vlaggen en parasols eventueel binnenhalen.
 • Radio/cd-speler uitzetten.
 • Bar, buffet, schoonmaken en spoelbalk leeg laten lopen.
 • Natte hand- en theedoeken uithangen.
 • Controleren of alle keukenapparatuur uit is. Behalve het koffiezetapparaat! Deze moet aan blijven.
 • Verlichting uitdoen. Ook in de hal, toiletten en kleedkamers.
 • Kantine schoon achterlaten.
 • Alarm weer aanzetten via knop aan de sleutelbos.
 • De kantine op slot doen en het toegangshek van het park sluiten.
 • Sleutels weer inleveren bij cafetaria ’t vullende buikje.

Het is eventueel mogelijk de kantinedienst af te kopen voor 30 euro per jaar. Wil je dit echt? Dan kun je dat doorgeven aan de ledenadministratie.

Het laatste nieuws

Kies zelf je bardienst moment!

Kies zelf je bardienst moment!

Vanaf 2 april start de bardienst weer. Wij zijn hiervoor afhankelijk van onze leden! Als 18+-lid van LTC Steenwijk is het daarom gebruikelijk dat je af en toe een bardienst draait. Dit is meestal een paar uur achter de bar staan om drankjes te serveren aan andere...

Tenniscompetitie begint vanaf 31 maart

Tenniscompetitie begint vanaf 31 maart

Een record aantal van 31 tennisteams doen mee aan de Voorjaarscompetitie! Vanaf zondag 2 april start de competitie voor de jeugd (‘Rood’, ‘Oranje’, ‘Groen’ en ‘Geel’) en vanaf maandag 3 april voor de volwassenen. Kijk altijd via de KNLTB Clubapp of je vrij kunt...

Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering

De vergadering is op woensdag 5 april om 20.00 uur in de kantine. Dit is dé gelegenheid om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen onze club en mee te praten over de toekomst van LTC Steenwijk. We presenteren tijdens deze vergadering de plannen voor het...

31 tennisteams doen mee aan de Voorjaarscompetitie

31 tennisteams doen mee aan de Voorjaarscompetitie

Een record aantal van 31 tennisteams doen mee aan de Voorjaarscompetitie! Vanaf zondag 2 april start de Voorjaarscompetitie 'Tennis' 2023 voor de jeugd (‘Rood’, ‘Oranje’, ‘Groen’ en ‘Geel’) en vanaf maandag 3 april voor de volwassenen. Let op! Op vrijdag 31 maart...

Zomertraining van ‘Tennis- en Padelschool’ Dallinga

Zomertraining van ‘Tennis- en Padelschool’ Dallinga

Meld je t/m 24 maart aan voor onze tennis- en padellessen en ontwikkel je vaardigheden onder begeleiding van onze ervaren trainers. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, wij bieden lessen op alle niveaus en leeftijden. Meld je snel aan en ontdek het...