Fantastisch clubkampioenschap met vele kampioenen!

Joost Middeldorp opnieuw clubkampioen!

Wat was het mooi: de clubkampioenschappen voor de jeugd en de volwassenen bij LTC Steenwijk. Het was een gezellig en zonnig kampioenschap met vele kampioenen! Er waren allerlei verschillende categorieën waar de leden zich voor konden opgeven. Dit jaar deden ook veel nieuwe leden en jeugdleden mee aan het kampioenschap. Iedereen speelde op zijn eigen niveau, en dat resulteerde in leuke en ontspannen wedstrijden.


Olav Doorten en Clubkampioen Joost Middeldorp. Heren enkel 3, 4.

Joost Middeldorp opnieuw clubkampioen!
Bij de beginnende spelers, de categorie Heren enkel 8, 9 was er één poule. Uiteindelijk wist René Stoop alle wedstrijden te winnen en werd Koen Schenk tweede. In de dames enkel 8, 9 speelden de dames ook in een poule. Op de eerste speeldag viel achteraf al de beslissing. In een zeer spannende wedstrijd wist Marjolijn van Grinten met 1-6, 6-1 en 10-6 te winnen van Eva Vis die tweede werd. In de dubbel 8, 9 deden veel spelers mee. Er waren 3 poultjes en de winnaars en de beste nummer twee speelden een halve finale. Detmar en Simone Slager speelden tegen Alexander Tienstra en Delius Smit. Het gedeeltelijke familie-onderonsje werd gewonnen door Detmar en Simone. Zij speelden in de finale tegen de winnaar van Koen Schenk/Janny Soer en Jan Evenhuis/Johan Middeldorp. Sowieso al zeer knap van de 80 jarige Jan Evenhuis! om de halve finale te halen. Een finaleplek zat er net niet in. Uiteindelijk ging de winst met 6-2 en 6-3 naar Detmar en Simone. Koen en Janny werden tweede. In de heren enkel 6, 7 was ook één poule. Klaas Jan Louw wist alle wedstrijden vrij overtuigend te winnen. Robin van den Hoed werd knap tweede. In de dubbel 6, 7 waren er ook ouder/kind koppels. Mooi om te zien dat tennis voor alle leeftijden en alle combinaties is. Er was één poule en er moest nog even geteld worden omdat 3 dubbels allemaal één partij hadden verloren. Maar Birgitta Damhuis/Timo Stok hadden het minst dik verloren en de familie Krommenhoek volgde daarna.

Bij de heren enkel 5, 6 waren er 2 poultjes. De winnaar van beide poules speelden op zondag de finale tegen elkaar. Dick Krommenhoek en Michel Stok waren aan elkaar gewaagd. Ondanks de harde wind was het een hele mooie wedstrijd om te zien. Met 4-6, 6-4 en 10-6 trok Michel net aan het langste eind.

Bij de allerbeste heren, de heren enkel 3,4 was ook één poule. Op zondag speelden voormalig clubkampioen Joost Middeldorp de finale-wedstrijd tegen Olav Doorten. Wat een prachtige wedstrijd was dat! Beide mannen speelden ontzettend goed. Maar Joost wist zijn status als clubkampioen te verlengen: Joost is de opnieuw de clubkampioen van LTC Steenwijk!

Dick Krommenhoek en Michel Stok, heren enkel 5, 6.


Klaas Jan Louw, 1e plaats heren enkel 6, 7.

René Stoop, 1e plaats heren enkel 8, 9.

Marjolijn v. Grinten, 1e plaats dames enkel 8, 9.

Isabel en Lars Krommenhoek en TImo Stok en Birgitta Damhuis. Dubbel 6, 7.

Janny Soer, (Koen Schenk ontbreekt op de foto), Simone en Detmar Slager. Dubbel 8, 9.

Veel jeugdspelers in actie:

Kampioenen Rood: 1. Joris Verschuil 2. Thijmen Visscher 3. Sev Maurits
De rode kinderen speelden allemaal een wedstrijdje tegen elkaar. Het waren zeer spannen wedstrijdjes en op deze jonge leeftijd spelen ze al veel rally’s met elkaar. Mooi om te zien!

Rood Spelers: Thijmen Visscher, Joris Verschuil en Sev Maurits.


Kampioenen Oranje:
1. Vera Loman en 2. Joris Vink en 3. Aron van der Molen

Er deden veel kinderen mee aan de oranje Clubkampioenschappen. Er waren 3 poultjes en de nummers 1 van elke poule en de beste nummer 2 speelden de halve finale tegen elkaar. Uiteindelijk speelden Vera Loman tegen Joris Vink de finale en speelden Rens van Eunen en Aron van der Molen voor plek 3-4. Mooi om te zien hoe goed ze al staan te spelen.

Oranje-spelers: Joris Vink, Vera Loman en Aron van der Molen.


Kampioenen Geel meisjes:
1. Maud Ruitenberg en 2. Myrthe Ruitenberg

Bij de jeugd Geel meisjes waren er 2 poules. Het waren hele spannende wedstrijden met veel driesetters, maar uiteindelijk wisten de zusjes Maud en Myrthe Ruitenberg eerste te worden in de poules. Ze speelden een mooie finale tegen elkaar, maar uiteindelijk won Maud met 6-4 en 6-2.

Meisjes Geel: Myrthe Ruitenberg en Maud Ruitenberg.

Geel jongens, Geel 1: 1e plaats voor Julian Strijker en Geel 2: 1e plaats voor Mika Vonk
Bij de jongens Geel was er een poule voor de Geel 1 jongens en een poule voor de Geel 2 jongens. Vico Kootstra en Julia Strijker speelde een finalewedstrijd bij Geel 1. Het was een zeer spannende wedstrijd. De beslissing viel pas in de derde set in het voordeel van Julian. Met 2-6, 7-6 en 10-6 wist hij net van Vico te winnen. Mika Vonk speelde de finalewedstrijd tegen Tygo van den Berg. Het was een mooie wedstrijd om te zien, maar Mika wist met 6-4 en 6-2 de beker te winnen.

Jongens Geel: Mika Vonk en Julian Strijker.


Het voelde goed met zoveel mensen op het park die enthousiast hun wedstrijden speelden. De organisatie werd zelf ook enthousiast over de positieve reacties zodat zij nu al nadenken over het clubkampioenschap voor volgend jaar. Geprobeerd wordt om dan nog meer mensen mee te laten doen aan dit kampioenschap. En wie weet is er dan zelfs een Padel kampioenschap!

Foto alle Kampioenen:
Achterste rij van links naar rechts: Klaas Jan Louw, Joost Middeldorp, Marjolijn van Grinten, Janny Soer, Michel Stok, Timo Stok, Simone Slager, Detmar Slager, Birgitta Damhuis, René Stoop, .

Voorste rij van links naar rechts: Olav Doorten, Mika Vonk, Joris Verschuil, Julian Strijker, Vera Loman, Maud Ruitenberg.

Het laatste nieuws

Maar liefst 225 deelnemers Steenwijkerland Herfsttoernooi!

Maar liefst 225 deelnemers Steenwijkerland Herfsttoernooi!

LTC Steenwijk organiseert van 2 t/m 10 oktober het Steenwijkerland Herfsttoernooi. Een toernooi waar iedereen die ouder is dan 17 jaar aan mee kan doen. Dit is voor zowel beginners als voor gevorderden. Er zijn maar liefst 49 onderdelen met 225 deelnemers. Echt super!...

Wintertraining van ‘Tennis- en Padelschool’ Dallinga

Wintertraining van ‘Tennis- en Padelschool’ Dallinga

Meld je t/m 13 oktober aan voor onze tennis- en padellessen en ontwikkel je vaardigheden onder begeleiding van onze ervaren trainers. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, wij bieden lessen op alle niveaus en leeftijden. Meld je snel aan en ontdek het...

Donderdagavondteam heeft het naar het zin!

Donderdagavondteam heeft het naar het zin!

Dit team heeft de eerste competitie erop zitten op de donderdagavond, en dat met een klinkende overwinning op Marssum kunnen afsluiten. Het team bestaat uit Lian Dam, Hilde Lugtenberg, Eva Vis, Jolanda Kramer en coach Sanne de Jong. Helaas staat Sanne niet op de foto...

Uit liefde voor de club: help mee met de Grote Clubactie!

Uit liefde voor de club: help mee met de Grote Clubactie!

Elk jaar vindt de Grote Clubactie plaats. LTC Steenwijk doet weer mee! We willen zo veel mogelijk loten verkopen. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! Ons doelDit jaar sparen wij voor leuke activiteit voor de jeugd...

23 september: geef je op voor de Open dag!

23 september: geef je op voor de Open dag!

GRATIS tennis- of padelles. Voor alle geïnteresseerden in tennis en/of padel organiseert LTC Steenwijk op zaterdag 23 maart een GRATIS tennisles tijdens de ‘open dag’. Lijkt het je leuk om kennis te maken met tennis en/of padel? Geef je dan op via het...

Kies zelf je bardienst moment!

Kies zelf je bardienst moment!

We zijn voor bardienst afankelijk van onze leden! Als 18+-lid van LTC Steenwijk is het daarom gebruikelijk dat je af en toe een bardienst draait. Dit is meestal een paar uur achter de bar staan om drankjes te serveren aan andere leden. Om te bepalen welk...