Nieuws n.a.v. coronavirus

Update 15 januari 2022

 • Buiten en binnen tennissen is weer toegestaan, zowel vrij spelen als trainen voor jeugd en volwassenen.
 • Er mag weer met 4 personen per baan worden gespeeld.
 • Er geldt geen eindtijd meer.
 • De trainer informeert de lessers weer via de mail over de nieuwe regels en het tijdstip van trainen (het ‘oude’ tijdstip).
 • Onderlinge wedstrijden en tossen op de eigen vereniging is toegestaan. Zonder publiek.
 • Horeca en sportlocaties blijft gesloten.
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen weer open. Bij het gebruik hiervan is het dragen van een mondkapje verplicht (vanaf 13 jaar).
 • Bij het brengen van de kinderen bij trainingen graag zo snel mogelijk het park of de accommodatie weer verlaten.
 • Bij het verplaatsen in een tennishal is het dragen van een mondkapje verplicht (vanaf 13 jaar). Tijdens het tennissen mag het mondkapje af.

 


Update 20 december 2021

Tennis gaat door tijdens lockdown!

We zijn blij dat tennissen mogelijk blijft! Bewegen is juist gezond, het draagt bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

Dat betekent dat wij open mogen blijven van 05.00 tot 17.00 uur, zowel door de week als in het weekend, onder de volgende voorwaarden:

 • Voor volwassenen vanaf 18 jaar is tennissen toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand (excl. leraar). Het is op dit moment onduidelijk of dubbelen wel/niet is toegestaan; we wachten op berichtgeving hieromtrent. Gelet op het feit dat het mogelijk is 1,5 meter afstand te houden en dat het bij de vorige lockdown ook onder voorwaarden toegestaan was te dubbelen gaan wij ervan uit dat ook nu dubbelen toegestaan blijft.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten tennissen en onderlinge wedstrijden spelen
 • Competities worden per direct stilgelegd.
 • De kantine blijft gesloten maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.
 • Kijk altijd via de KNLTB Clubapp of je vrij kunt tennissen en een baan kunt reserveren.

Tennislessen

Voor de tennislessen geldt uiteraard ook een aangepast schema; er zullen tijdelijk extra banen voor de lessen beschikbaar gesteld worden. Tennisschool Dallinga zal alle lessers per mail informeren; hou je mailbox in de gaten.

Toegangssleutel

Om het park tijdens het vrij-tennissen te betreden heb je een toegangssleutel nodig. Mocht je nog geen sleutel van het park hebben, dan kan je die aanvragen bij onze secretaris Peter Bandringa; secretaris@ltcsteenwijk.nl

 


Update 28 november 2021

CORONA UPDATE:

Vanaf zondag 28 november geldt een ’avondlockdown’ voor verschillende sectoren, ook voor de amateursport. Tennissen mag dan tot 17.00 uur. Daarna moeten buitensport en binnensportlocaties worden gesloten, ook de horeca. De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

Wij vinden het jammer dat sport als ‘niet-essentieel’ is bestempeld. Sporten en bewegen is gezond en verbetert de weerstand, het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Naar ons idee is sporten juist ‘essentieel’, zowel tijdens deze coronapandemie als voor de toekomstige volksgezondheid.

Deze argumenten heeft de KNLTB samen met NOC*NSF en de andere sportbonden in ‘Den Haag’ kenbaar gemaakt, maar helaas is er anders besloten.

De lessen worden door de week zoveel mogelijk voor 17.00 uur ingepland. Ook zullen er lessen gegeven worden in het weekend. Via de trainers ontvangen de lessers een schema.

 


Update 26 september 2021

CORONA UPDATE:

Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden die ook van toepassing zijn bij LTC Steenwijk Zo is voor het gebruik maken van onze kantine een coronatoegangsbewijs nodig.

Voor het afhalen van drankjes/hapjes aan de bar en het nuttigen daarvan buiten op het terras is geen coronatoegangsbewijs nodig. Daarnaast is het coronatoegangsbewijs ook niet nodig bij het betreden van de hal, kleedruimtes en toiletten.  

Wanneer moet je bij LTC Steenwijk je coronatoegangsbewijs laten zien? ·

Alleen leden en gasten die in onze kantine willen plaatsnemen (anders dan een drankje aan de bar halen en buiten nuttingen) moeten hun coronatoegangsbewijs laten zien aan de barmedewerker bij het betreden van de kantine.

Bij het niet kunnen tonen van een coronatoegangsbewijs zal de toegang tot de kantine geweigerd worden.

In alle andere gevallen hoef je bij LTC Steenwijk geen coronatoegangsbewijs te laten zien:

Voor het afhalen van drankjes/hapjes aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is geen coronatoegangsbewijs benodigd.

De centrale hal, kleedkamers en toiletten zijn vrij toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs.


Update 18 mei 2021

Vanaf 19 mei zijn er de volgende versoepelingen:

 

Toss is weer mogelijk (behalve donderdag 20 mei)

 • Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (zoals toss) zijn toegestaan, met vooraf een speelafspraak en online baanreservering. De banen zijn door LTC Steenwijk weer ‘gereserveerd’ voor de toss.
 • De banen op donderdag 20 mei kunnen voor de toss niet meer gereserveerd worden i.v.m. banen die al gereserveerd zijn voor recreanten. Vanaf 27 mei zijn de banen wel gereserveerd.
 • Cluboverstijgende wedstrijden voor volwassenen (zoals competities en toernooien) en officiële interne toernooien (zoals clubkampioenschappen) zijn nog steeds niet toegestaan.

 

Jeugdcompetitie mogelijk vanaf 9 juni

We hebben goede hoop dat het spelen van jeugdwedstrijden tussen clubs vanaf 9 juni mogelijk is. Daarom bereiden we alles voor, zodat we kunnen starten met jeugdcompetities (Junioren, Groen, Oranje en Rood) vanaf 11 juni. Uiteraard moeten we wachten op groen licht van de overheid. Op 1 juni maakt het kabinet bekend of stap 3 van het openingsplan door kan gaan. Hieronder de speeldata.

Bij regen kunnen lessers weer uitwijken naar de hal

 • Tennis is binnen weer toegestaan, met maximaal 30 personen per ruimte (excl. personeel). Dat betekent dat lessers bij slechte weersomstandigheden weer uit kunnen wijken naar de hal. Er is dus altijd les: op de buitenbanen of in de hal bij slechte weersomstandigheden. De trainer zegt alleen af per e-mail of SMS wanneer hij bijvoorbeeld ziek is (lessen worden wel altijd ingehaald).

 

Het terras mag open tot 20.00 uur (kantine blijft gesloten)

Het terras mag open tot 20.00 uur onder voorwaarden: maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn). Het Bestuur zal nog bepalen of het terras op bepaalde momenten open gaat.

 

Kantine, kleedkamers en douches blijven dicht

 • Het blijft niet mogelijk gebruik te maken van de kantine, kleedkamers en douches.
 • De hal blijft toegankelijk.

 

Publiek is nog steeds niet toegestaan

 • Publiek of ouders mogen nog steeds niet aanwezig zijn op het park.

 

4 personen per baan tennissen blijft mogelijk

 • Voor volwassenen mag er met 4 personen per baan getennist worden. Houd wel 1.5  afstand tot elkaar.
 • Voor jeugd t/m 17 jaar is er geen maximum groepsgrootte, zij hoeven bij het sporten geen 1.5 meter afstand te houden.

Veelgestelde vragen

 


Update 10 maart 2021

Vanaf 16 maart mag er weer gedubbeld worden
Goed nieuws, iedereen mag weer dubbelen! Vanaf 16 maart mogen jeugdspelers en volwassenen weer met 4 mensen per baan sporten. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar is sporten bij sportaccommodaties toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden. Dat betekent ook dat  sommige tossmomenten weer gaan beginnen! De kantine blijft tot nader bericht gesloten.


Update 21 januari 2021

Tennissen tot 20.45 uur blijft mogelijk! 

Als bestuur van LTC Steenwijk hebben wij op regelmatige basis contact met de KNLTB en volgen wij de berichtgeving met betrekking tot de genomen en te nemen maatregelen nauwgezet. We zijn nog steeds erg blij dat er getennist kan worden tot 20.45 uur (de maatregel gaat in per zaterdag 23 januari). Dit kan nog niet helemaal zoals we zouden willen; want dubbelen voor volwassenen kan nog niet, maar we kunnen in ieder geval blijven tennissen.

Het doel dat wij als bestuur hebben gesteld is om binnen de grenzen van wat mag, zoveel mogelijk activiteiten te laten doorgaan zonder dat de ruimte op het park voor recreanten teveel wordt ingeperkt.

Zo zijn als voorbeeld de indoor lessen al zoveel mogelijk verschoven naar de buitenbanen en voor de senioren de groepen verkleind naar 2 spelers per baan en wordt gedeeltelijk op extra banen getraind en gedeeltelijk op andere dagen/tijden om de continuiteit te waarborgen.

Indien mogelijk, probeer zoveel mogelijk te tennissen buiten de piekuren
Echter, met de oplopende beperkingen, vragen wij van alle leden enige flexibiliteit zodat iedereen toch aan tennissen toe kan komen, denk hierbij aan het tennissen buiten de piekuren (ma-vrij 18.00-21.00h). Je kunt via de KNLTB Clubapp altijd vooraf een baan reserveren en kijken wanneer je kunt tennissen. Deze app is gratis te downloaden.

Ook tennislessen gaan door, Tennisschool Dallinga houd je op de hoogte
Samen met Tennisschool Dallinga hebben we een plan gemaakt voor volwassenen, zodat alle volwassenen toch allelessen kunnen blijven volgen. Zo zijn de komende zaterdagochtenden alle banen gereserveerd voor lessen zodat de lessers die door de week hun les niet kunnen volgen deze op zaterdagen kunnen inhalen. Niet alleen van de lessers maar ook van Erik, Wencke en Rick vereist dit flexibiliteit en improvisatie. De trainers offeren hun vrije ochtend op en lessers zullen mogelijkerwijs training van een andere trainer krijgen. We hebben gekozen voor de zaterdagochtenden omdat, gebaseerd op de baanreserveringen de afgelopen weken, dit een ochtend is dat er zeer weinig tot niet getennist wordt.

Avondklok vanaf 21.00h en de gevolgen
De banen zullen vanaf zaterdag 23 januari in principe een kwartier voor het ingaan van de avondklok sluiten (20.45h). Daarnaast stelt de avondklok ons wederom voor een uitdaging omdat de trainingen op diverse avonden tot na 20.45 uur doorgaan. Enkele lessen zullen vervroegd worden maar we zullen er niet aan ontkomen om wederom een beperkt aantal groepen te verschuiven naar een andere dag/tijdstip.

Vrij tennissen
Ondanks de beperkingen blijft het gelukkig mogelijk om recreatief te tennissen (voor volwassenen met 2 personen per baan). We moedigen iedereen zoveel mogelijk aan, indien mogelijk, overdag te tennissen of in het weekend.

Leden die momenteel nog geen sleutel hebben van het park en de centrale hal kunnen een sleutel aanvragen bij de ledenadministratie. Op deze manier kan je op elk moment van de dag tennissen zonder rekening te houden of het park open is of niet.

Gelet op de ledenstijging en sleuteluitgifte hebben we momenteel een tekort aan sleutels; we zijn bezig nieuwe sleutels te regelen en hopen op korte termijn weer over voldoende sleutels te beschikken.

Mochten er nog vragen zijn laat het ons dan gerust weten. Wij wensen je nog veel tennisplezier toe!

Namens het bestuur,

Taco Homan
Voorzitter LTC Steenwijk
voorzitter@ltcsteenwijk.nl


Update 15 december 2020

Buiten tennissen kan, maar voor volwassenen alleen met 2 personen per baan

Op de buitenbanen mag tot 19 januari alleen met 2 volwassenen per baan getennist worden (dit geldt ook voor lessers). Volwassenen die nu in de hal les krijgen, gaan dus op de buitenbanen trainen. Onze trainer Erik Dallinga, maakt een schema voor de lessers die per week kunnen komen trainen. Hou je mail en SMS dus goed in de gaten. Tot 19 januari krijgt de jeugd tot 18 jaar buiten les in de groep. Hier geldt het maximum van 2 lessers per baan dus niet. (NB. van 21 december t/m 3 januari is geen les i.v.m. de kerstvakantie).

 • De toss vervalt tot 19 januari.
 • Er mag niet in de hal getennist worden.

Update 18 november 2020

Vanaf 19 november weer dubbelen, tossen en met je groep trainen

Vanaf donderdag 19 november is het weer mogelijk te dubbelen. Dat betekent ook dat tossen en trainen met je groep weer mogelijk is.


Update 4 november 2020

Coronamaatregelen tot 19 november: dubbelen voor volwassenen niet mogelijk!

De overheid heeft op 3 november nieuwe maatregelen aangekondigd die met ingang van woensdag 4 november voor twee weken lang gelden. De genomen maatregelen hebben ook gevolgen voor tennis, zo heeft de KNLTB in samenwerking met de NOC*NSF en de overheid vandaag bekendgemaakt.

Er mogen zich maximaal twee volwassenen op een baan begeven; dit houdt in dat het tot 19 november niet is toegestaan om te dubbelen in wat voor vorm dan ook; hier valt tossen in dubbelvorm ook onder. De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.

Trainen voor volwassenen: maximaal 2 personen per baan (excl. trainer)

Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.

Kinderen t/m 17 jaar kunnen gewoon blijven trainen en vrij tennissen

Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.

Voor lessers is het belangrijk de mail en SMS-berichten van de trainers in de gaten te houden.

Taco Homan namens het Bestuur van LTC Steenwijk


Update 14 oktober 2020

Vrij spelen, toss en training blijft mogelijk. Competities stopgezet.
Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal. Het is ook mogelijk te dubbelen mits er 1.5 meter afstand wordt gehouden. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Vrij spelen, toss en trainen: dubbelen mag!

 • Jeugd t/m 18 jaar kan vrij tennissen en trainen op een baan, eventueel met meer dan 4 personen (jongste jeugd).
 • Voor volwassenen geldt dat maximaal 4 personen per baan mogen spelen en trainen.
 • Dubbelen bij tennis is mogelijk, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dat betekent:
  • Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan.
  • Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
 • Reserveer bij vrij spelen vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop.

Trainingen

 • Het is voor ouders niet mogelijk te kijken bij de trainingen. De kinderen verlaten het park zo snel mogelijk na de training.

Competities

 • De KNLTB Competitie 2020 is per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.
 • Het doel van deze maatregel is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen.

Kantine en kleedkamers gesloten

 • De kantine van LTC Steenwijk is gesloten.
 • De hal en toiletten zijn wel bereikbaar.
 • Het is de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen of de training de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat. Er kan dus niet gedoucht worden.

Update 30 september 2020

Kantine gesloten, competitie gaat door!

I.v.m. het coronavirus is per 29 september de kantine van LTC Steenwijk weer gesloten. De hal, toiletten en de kleedkamers zijn wel bereikbaar. Het is de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen, de training of een wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Trainingen

Het is voor ouders niet mogelijk te kijken bij de trainingen. De kinderen verlaten het park zo snel mogelijk na de training.

Vrij spelen

Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop.

Competitie

Als het weer het toelaat kunnen de competitiewedstrijden doorgaan. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen. De kleedkamers en toiletten van het clubhuis zijn open. Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners, scheidsrechters/tellers bij thuiswedstrijden, coaches/begeleiders en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uit maken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan.

Steenwijkerland Herfsttoernooi

Het Steenwijkerland Herfsttoernooi gaat dit jaar helaas niet door. Jammer, want we hadden al 134 deelnemers. Maar hopelijk zien we iedereen volgend jaar onder betere omstandigheden.

Pas goed op jezelf en tot ziens op de tennisbaan.

Taco Homan namens het Bestuur van LTC Steenwijk


Update 24 juni 2020

Vanaf 1 juli zijn de sportkantines weer toegankelijk, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat er ook kantinedienst gedraaid wordt. De verwachting is dat het tijdens de zomervakantie vanwege de huidige omstandigheden drukker wordt dan andere jaren, daarom heeft het bestuur besloten ook in de zomervakantie te kantine te openen op woensdag-, donderdag-, en vrijdagavond. Als je wordt gepland krijg je daar een bevestiging/herinnering van via e-mail. Mocht je niet kunnen op het moment dat je gepland bent, graag dan met iemand ruilen van dienst en de kantinecommissie informeren. Hierbij meer informatie over het draaien van kantinedienst.

Er wordt nog een protocol opgesteld waar iedereen zich aan moet houden. Bij het niet naleven van dit protocol is gedwongen sluiting een optie. Dit protocol zal in de komende dagen aan de gemeente voorgelegd worden.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact op met de kantinecommissie (kantinecommissie@ltcsteenwijk.nl).

Martijn Lugtmeyer, Kantinecommissie LTC


Update 20 mei 2020

We zijn erg blij te kunnen melden dat er vanaf 20 mei ook weer gedubbeld kan worden met 4 spelers per baan. Dus zowel jeugdspelers als volwassenen van 19 jaar en ouder. Mits gecontroleerd en met 1,5 meter afstand.

 • Dit houdt in dat we voor de toss per direct teruggaan naar het reguliere toss reglement.
 • Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni deze stap kunnen zetten.
 • Het clubhuis en terras moeten, volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines, nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen.
 • Baanreservering blijft vooralsnog verplicht.

Namens het bestuur,

Taco Homan
Voorzitter (voorzitter@ltcsteenwijk.nl)


Update 9 mei 2020

We zijn erg blij dat het kabinet heeft besloten dat we het park voor zowel de jeugd als de volwassenen weer open kunnen stellen! Er zijn echter wel richtlijnen waar we ons aan moeten houden. Lees dit protocol, dat wij toegestuurd hebben gekregen van de KNLTB, goed door. Dit protocol is getoetst door het RIVM.

Hieronder volgen de belangrijkste regels uit het protocol:

 • De kantine blijft gesloten. De centrale hal en de toiletten zijn toegankelijk.
 • Aan de buitenkant van het gebouw en in de centrale hal bevindt zich desinfecterende handgel.
 • Het is niet toegestaan gebruik te maken van de douches.
 • Bij tennisles voor zowel de jeugd als volwassenen is het toegestaan met 4 mensen op de baan te staan. De trainer houdt toezicht dat de 1,5 meter afstand nageleefd wordt.
 • Wanneer volwassenen vrij tennissen of tossen, mogen er (in ieder geval tot 1 juni) maar 2 mensen op de baan staan. Mensen uit 1 gezin mogen wel dubbelen.
 • De jeugd mag ook vrij tennissen (ook met 4 personen op een baan), mits onder toezicht van een volwassene.

Aanmelden zomerles volwassenen verlengd naar 14 mei
Vanaf maandag 11 mei starten de zomerlessen voor de jeugd. Dan worden ook de laatste ‘winterlessen’ voor de volwassenen ingehaald. Voor de meeste seniorengroepen begint vanaf 18 mei de zomerlessen. Heb je je nog niet aangemeld voor zomerles? Dat kan t/m 14 mei via het online inschrijfformulier.

Wij wensen jullie veel tennisplezier toe! Neem het protocol nog goed door en mochten er vragen zijn dan kan je altijd contact opnemen met een van de bestuursleden.

Namens het bestuur,

Taco Homan
Voorzitter (voorzitter@ltcsteenwijk.nl)


Update 8 mei 2020

Vanaf 11 mei is het tennispark weer open! Ook beginnen dan de inhaallessen voor senioren (de resterende winterlessen). De kantine blijft gesloten en er mag niet gedoucht worden. Tevens wordt er nog een protocol opgesteld en naar alle leden gemaild (waarschijnlijk op 9 mei). De competitie wordt verplaatst naar het najaar.


Update 28 april 2020

Het kabinet heeft besloten om enkele regelingen te versoepelen waardoor wij ons park beperkt en alleen voor de jeugd weer kunnen openstellen. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar mogen vanaf 29 april weer buiten met elkaar sporten. Kinderen in de leeftijdsgroep 13-18 jaar zullen daarbij wel anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden.

Anderhalve meter afstand bij tennis goed te doen
Omdat tennis geen contactsport is, is het zeer goed te doen om anderhalve meter van elkaar te blijven. Met name in een enkelspel. Desondanks zullen we bij de hervatting van de trainingen enkele maatregelen treffen. De KNLTB heeft een protocol opgesteld voor jeugdspelers t/m 18 jaar, die is getoetst door het RIVM. Dit protocol heeft LTC Steenwijk overgenomen en aan alle leden gecommuniceerd. .

Jeugdlessen starten, ondanks de vakantie, vanaf 29 april! 
Wij denken dat alle jeugdlessers weer blij zijn dat ze mogen sporten en trainen. Daarom hebben alle jeugdlessers per mail informatie van Tennisschool Dallinga toegestuurd gekregen. Protocollen zijn ook gecommuniceerd.

Alle competities verplaatst naar het najaar
Veel maatregelen in de strijd tegen het coronavirus worden echter verlengd tot 20 mei. Dat betekent dat de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie niet kunnen starten in het weekend van 9/10 mei en dat het spelen van deze competities voor de zomer niet haalbaar is. Daarom heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie te verplaatsen naar het najaar in de periode van de Najaarscompetitie, van begin september tot en met eind oktober. Competitieteams die al hun bijdrage aan LTC Steenwijk hebben overgemaakt zullen deze nu eerst geretourneerd krijgen.

Clubgebouw blijft gesloten
Het is vanzelfsprekend dat de kantine vooralsnog gesloten blijft. Het hek en de centrale hal zal met een sleutel weer toegankelijk zijn.

Overige maatregelen

 • Trainingen voor senioren zijn opgeschort. Het is op dit moment niet duidelijk of en hoe deze worden ingehaald, dit is mede afhankelijk van de verdere ontwikkelingen.
 • Alle activiteiten georganiseerd door LTC Steenwijk zullen tot nader order NIET doorgaan. Hieronder vallen onder andere de open dag, de tossmomenten en de Algemene Ledenvergadering.
 • Vergaderingen van de diverse commissies gaan niet door.

KNLTB bereidt zich voor op sporten in de 1,5 meter samenleving
Wij realiseren ons dat tennis bij uitstek een sport is die je op veilige afstand van elkaar kan uitoefenen. KNLTB, NGF (golf) en NOC*NSF zijn veelvuldig in overleg met het ministerie van VWS en het RIVM over het hervatten van vrij tennissen en trainingen voor senioren.

Op dit moment hebben we nog geen zicht op wanneer het nieuwe tennisseizoen verder van start kan gaan. Door de onzekerheid met betrekking tot de seizoensstart kunnen we ook nog geen complete bardienst presenteren, hiervoor vragen we begrip.

Taco Homan, Voorzitter LTC Steenwijk