Lawn Tennisclub Steenwijk (LTC Steenwijk)Accommodatie LTC Steenwijk
J.H.W. Pasmanweg 10, 8334 RR Tuk
Tel: 0521-510667 (accommodatie)
E-mail: info@ltcsteenwijk.nl
Rabobank: NL34RABO0136729479
KvK nummer: H 05037008

Lid worden
Lid worden: lees meer

Tennisles
Aanmelden voor tennisles: lees meer

Activiteiten
De komende activiteiten, toss en competitie: lees meer

Baanhuur
Baan huren of meer informatie: lees meer

Organisatie
Inrichting bestuur
Diverse commissies

Tennissen voor jong en oud!
LTC Steenwijk is opgericht per 16 maart 1923 en heeft dus een rijke historie van bijna 100 jaar. Op het moderne tenniscomplex valt voor jong en oud en voor zowel de ervaren als de onervaren tenniss(t)ers voldoende te beleven. Zo hebben we 24 competitieteams, 5 volledig gevulde trainingsdagen, verschillende toernooien gedurende het jaar, tossochtenden en tossavonden en nevenactiviteiten als een barbecue avond en een kampeerweekend voor de jeugd.

LTC Steenwijk heeft maar liefst 6 verlichte kunstgrasbanen waarop het hele jaar getennist kan worden (behalve met sneeuw en opdooi). Daarnaast hebben we nog 3 gravelbanen. Bovendien kun je voor een hapje en een drankje terecht in onze ruime kantine; die is voorzien van een moderne bar, keuken en sanitair gedeelte. Het park wordt perfect onderhouden door de accommodatiecommissie.


Leden
Op dit moment heeft LTC Steenwijk ongeveer 350 leden waarvan 80 jeugdleden. We hebben een hele actieve jeugdcommissie, en toernooicommissie die verschillende activiteiten organiseert. LTC verwacht dat in de komende jaren het ledenaantal nog flink zal stijgen. Meer over het lidmaatschap lees je hier.


Vrijwilligerswerk
Alle werkzaamheden binnen de club worden verricht door vrijwilligers. Dat varieert van het jaarlijks draaien van kantinedienst tot het helpen bij de jaarlijkse schoonmaak van de kantine, het helpen bij een (jeugd)activiteit of plaats nemen in een commissie. Met zijn allen kunnen we van LTC Steenwijk een mooie, levendige club maken. Van de seniorleden (ouder dan 17 jaar) wordt verwacht dat ze een steentje bijdragen. Het maakt niet uit wat voor vrijwilligerswerk wordt gedaan; het gaat erom dat je iets voor de vereniging doet. Via de enquête kan aangeven worden welke activiteiten je voor de club wilt doen. Er is een mogelijkheid vrijwilligerswerk af te kopen door € 30,- per jaar te betalen via automatische incasso. LTC  kent een aannamebeleid en gedragsregels rondom vrijwilligers.


Openingstijden
Van 1 april t/m september is de kantine op de doordeweekse avonden vanaf 19.30 uur geopend. In het weekend en overdag is de kantine gesloten. De kantine is verder wel geopend tijdens competities en andere activiteiten. Wil je op andere momenten het tenniscomplex betreden dan kan het zijn dat het hek gesloten is. Met een sleutel die je aan kunt vragen bij secretaris Peter Bandringa kun je het tenniscomplex en de kleedkamers betreden (na betaling van een borg van € 15,-).


Afhangen
Om een baan af te hangen en om competitie en toernooien te spelen, dien je in het bezit te zijn van een KNLTB ledenpas. Die ontvang je van de ledenadministratie, enige tijd nadat je een pasfoto hebt ingeleverd. Het afhangen van een baan kan via het Jiba afhangsysteem die in de hal van de kantine staat. Wil je direct de baan op? Vraag dan bij de ledenadministratie een tijdelijke pas aan. Die ontvang je nadat een borg is betaald van € 10,-.


Baanbezetting
Wat zijn nu de rustigste momenten op ons park? Wanneer er geen competitie of toernooien zijn, is het in het weekend rustig op ons park. Daarnaast kun je doordeweeks overdag ook prima een baan afhangen. Op de avonden kun je het beste op de donderdagavond en de vrijdagavond tennissen. De drukste momenten zijn de maandag- en de woensdagavond. De baanbezetting van LTC Steenwijk kun je ook bekijken via het Jiba afhangbord.

d
Sponsoring van LTC Steenwijk ? Waarom niet! 
Word ook Sponsor van LTC Steenwijk en profiteer van de voordelen die het sponsorschap voor u kan betekenen. Wat te denken van een training van een professionele tennistrainer voor uw personeel? Of vermelding van uw bedrijf rondom de tennisbaan of in de diverse nieuwsbrieven.  Nieuwsgierig naar welke sponsors LTC Steenwijk allemaal heeft en wat sponsoring van LTC Steenwijk u kan opleveren? Lees meer