Jeugdcommissie

Fenna Brassien Marienwold 61, Steenwijkerwold 0521-345394
Debby Cornelissen Tukseweg 111, Tuk 0521-520827
Birgitta Damhuis Tukseweg 78, Steenwijk 06-13691499  
Maureen Damhuis Looweg 3, Steenwijk 0521-587108  
Marieke ten Hoeve Jan v. Nassauplantsoen 19, Steenwijk 0521-511931
Sanne Krist Achterveld 40, Tuk 0521-518611
Krista Maalderink Kraaiheide 5, Steenwijk 0521-516242
Lucia Oetsen-Duiven Vermeerstraat 16, Steenwijk 0521-522324
email: jeugdcommissie@ltcsteenwijk.nl
In samenwerking met de Technische Commissie en de trainer is er een jeugdbeleidsplan tot stand gekomen. In dit plan zijn onder meer de volgende aspecten uitgewerkt:

De Jeugdcommissie:

Taken van de Jeugdcommissie:

Aanwas nieuwe jeugdleden

Hierbij kan gedacht worden aan; schooltennis, voorbereidend tennis voor kinderen vanaf 5 jaar in de winter, scholierensport, etc.

Behoud huidige jeugdleden
Hierbij kan gedacht worden aan tal van activiteiten op- en buiten de tennisbaan zoals een laddercompetitie, toernooien, disco, etc.

Prestatief jeugdtennis
Hierbij kan gedacht worden aan competitie uitwisselingen, uitwisselingen met ander clubs, het creëren van een selectiegroep etc. Wij hopen dat ons enthousiasme op de jeugd en hun ouders een positieve stimulans zal hebben. Uiteindelijk moeten we er toch samen een club van maken!

LTC Steenwijk volgt de methode ‘Tenniskids’
Geef kinderen een tennisracket en een bal en de interesse voor tennis is gewekt. Die interesse vasthouden zodat jonge kinderen het leuk vinden om te leren tennissen en te blijven tennissen, dat was minder eenvoudig. Was, want nu is er Tenniskids! Met Tenniskids biedt LTC Steenwijk kinderen leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is.Aangepaste baanlengtes en speciale lesmaterialen maken het voor kinderen mogelijk het tennisspel te leren op een manier die past bij hun fysiek, emotionele ontwikkeling en technische en tactische vaardigheden. Hoe? Door klein te beginnen. Van basisvaardigheden naar slagvaardigheid en techniek tot competitietennis. In drie stappen bereiden kinderen zich voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen.Tenniskids, méér dan tennislessen. Tenniskids is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en is ontwikkeld door sportwetenschappers. Het programma geeft het beste moment aan voor het ontwikkelen van sportvaardigheden en wordt in verschillende sporten gebruikt. En het leert kinderen successen te beleven, contacten op te doen, sportiviteit en plezier te beleven op een tennisveld. Redenen genoeg om uw kind in te schrijven voor Tenniskids bij LTC Steenwijk! Voor meer informatie over Tenniskids kijkt u op www.tenniskids.nl