Toernooicommissie

Alice van Gunst Dal 1, Paasloo 0561-451418
email: toernooi@ltcsteenwijk.nl

Bij LTC Steenwijk worden de activiteiten georganiseerd door onze eigen leden. De jeugdcommissie organiseert haar eigen toernooien en activiteiten. Voor de senioren is er geen toernooicommissie aanwezig. Daarom hebben we voor de verschillende activiteiten altijd hulp nodig van onze leden. Heb je ideeën over toernooien en activiteiten of wil je een handje meehelpen? Stuur een e-mail naar: toernooi@ltcsteenwijk.nl.

Open toernooi

De open tennistoernooien zijn door de KNLTB goedgekeurde toernooien en worden onder toezicht van de KNLTB gespeeld. Deze toernooien worden jaarlijks gepubliceerd in een door de KNLTB uitgebrachte toernooiagenda. Op deze manier worden tennissers geïnformeerd over tennistoernooien in geheel Nederland. Bij deze toernooien kunnen wedstrijdpunten worden verdiend. Als een speler voldoende wedstrijdpunten heeft verzameld, kan hij in een hogere speelklasse worden ingedeeld. Bij jeugdtoernooien worden deze wedstrijdpunten gebruikt om een plaats op de nationale ranglijst te krijgen. Aan een open toernooi kan iedereen deelnemen.

Gesloten toernooi

Een gesloten tennistoernooi is alleen voor de leden van onze tennisclub, let wel alle leden van onze club. De speeldata worden bekend gemaakt in een schrijven aan de leden en in de hal van het clubgebouw is een overzicht op het prikbord aanwezig. Sommige, gesloten, toernooien worden door een competitieteam georganiseerd, andere soms door vrijwilligers.

Deelname

Bij deelname aan één van de toernooien in het gehele seizoen kun je het beste de activiteitenkalender raadplegen. Een specificatie van de toernooien tref je aan in de nieuwsbrieven. En let vooral op het prikbord en de e-mailtjes. Hier vind je ook de aanmeldingslijsten, waarop je je deelname kunt invullen.

Een tennistoernooi kan alleen doorgaan als er voldoende deelname is, helaas is het zo dat we niet allemaal kunnen winnen. Er is maar 1 manier waarop we dit spel kunnen leren: door het te doen. Dus geef je op voor een tennistoernooi.