TRAINING VAN TENNISSCHOOL DALLINGA


Erik Dallinga

19 maart: maak GRATIS kennis met tennis!
Lijkt tennis je leuk? Doe dan mee met een GRATIS tennisles op zaterdag 19 maart tijdens onze ‘open dag’. Meer informatie.


Aanmelden

Aanmelden zomertraining 2022
Wil je graag tennisles volgen bij LTC Steenwijk? Je kunt je t/m 20 maart aanmelden via het online formulier. De zomerlessen starten vanaf maandag 4 april en duren 18 weken. Er hadden zich dit jaar een recordaantal van meer dan 200 lessers aangemeld voor de wintertraining, dus wees er snel bij! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze hoofdtrainer Erik Dallinga: 06-30538199 of mail.


Kennismakingsaanbieding
Wil je proberen of tennis iets voor je is? Maak dan gebruik van een speciale kennismakingsaanbieding: 10 lessen, inclusief lidmaatschap deze periode voor € 60,- . Aanmelden hiervoor kan via het online aanmeldingsformulier (en kies bij ‘Type tennisles’ voor A1). Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze hoofdtrainer Erik Dallinga: 06-30538199 of mail.


Tennisles voor iedereen
LTC Steenwijk maakt voor het geven van trainingen gebruik van de diensten van Tennisschool Dallinga. De professionele en gediplomeerde trainers Erik Dallinga, Wencke Hogendijk en Bas Pengel hebben mogelijkheden voor kennismakingsprogramma’s, jeugdtraining (recreatief en prestatief) en training voor volwassenen. Al vanaf vijf jaar kan je beginnen met tennissen. LTC Steenwijk gebruikt hiervoor het TennisKids-programma.


Informatie zomertraining
De lessen vinden plaats op de buitenbanen van LTC Steenwijk. Wanneer de banen tijdens het zomerseizoen onbespeelbaar zijn door bijvoorbeeld regen, wijken de groepstrainingen in principe uit naar de tennishal (i.v.m. de coronavirus is dit op dit moment helaas nog niet mogelijk). Mocht de hal niet beschikbaar zijn, dan wordt de les alsnog op een later tijdstip ingehaald. Hierbij wordt enige flexibiliteit van de lesser gevraagd.

Er wordt les gegeven op alle doordeweekse dagen. Ook kan er les gekregen worden op de woensdagochtend. Je kunt op het online inschrijfformulier aangeven op welke dagen je kunt trainen. Erik probeert je dan in een groep te plaatsen die goed bij je past.


ZOMERTRAINING 2022

De zomerlessen starten vanaf 4 april. In de vakanties wordt geen les gegeven.

Lesweken zomerseizoen 2021

Prijzen tennisles bij afwijkende groepsgrootte


JUNIOREN:

Categorie A30 minuten les gedurende 10 weken voor de  ‘allerkleinsten (4 tot 6 jarigen)’, (gaat door bij minimaal 3 kinderen)*€  60,- p.p.
Categorie B1 uur les ‘Tenniskids Rood’, gedurende 18 weken*€  110,- p.p.
Categorie C1 uur les in een groep van 8 gedurende 18 weken€ 135,- p.p.
Categorie D2x per week, 1 uur les in een groep van 8 gedurende 18 weken**€ 210,- p.p.
Categorie E1,5 uur les in een groep van 8 gedurende 18 weken**€ 160,- p.p.
Privé-aanbieding:een half uur privéles gedurende 5 weken€ 115,- p.p.

*Om de jongste jeugd laagdrempelig kennis te laten maken met tennis geeft LTC Steenwijk subsidie op tennisles voor de ‘allerkleinsten (4 tot 6 jarigen) en ‘Tenniskids rood’ (is al in de prijs verwerkt).

**Om de jeugd te stimuleren om meer te trainen krijgt elk jeugdlid subsidie van LTC Steenwijk bij Categorie D en E (is al in de prijs verwerkt).

SENIOREN (AVONDEN EN WOENSDAGOCHTEND):

Categorie A1 uur les in een groep van 8 gedurende 18 weken€  135,- p.p.
Categorie B1 uur les in een groep van 4 gedurende 18 weken€  250,- p.p.
Categorie C1,5 uur les in een groep van 8 gedurende 18 weken€  205,- p.p.
Categorie Deen half uur privéles€ 27,- p.p.
Privé-aanbieding:een half uur privéles gedurende 5 weken€ 115,- p.p.

Er wordt goed als mogelijk is rekening gehouden met de gekozen categorie (groepsgrootte). Wanneer het niet mogelijk is om je in de categorie van je keuze in te delen, zal je ingedeeld worden in een categorie met een ander lespakket. De kosten kunnen hierdoor hoger of lager uitvallen. In geval van een gewijzigde groepsgrootte zal je vooraf geïnformeerd worden. Prijzen tennisles bij afwijkende groepsgrootte


LESREGLEMENT, SEIZOEN ZOMER 2022

 • Ongeveer een week voor aanvang van de lessen ontvang je per e-mail op welke dag en welk tijdstip je bent ingedeeld.
 • Lessen kunnen alleen gevolgd worden, indien een volledig ingevuld online inschrijfformulier is ingevuld.
 • Iedere lesser moet lid zijn van de vereniging en is voor het lidmaatschap contributie verschuldigd.
 • Een tennisles duurt 50 minuten, een les van een half uur duurt 25 minuten. De tennisleraar heeft per uur 10 minuten tijd voor activiteiten buiten de baan.
 • De lesser zorgt zelf voor gepaste kleding, schoenen en een racket. Tennisschool Dallinga zorgt voor de ballen (tijdens de kennismakingscursus zorgt Tennisschool Dallinga voor rackets).
 • Indien de lesser ernstige bezwaren heeft tegen de indeling, dient dit direct gemeld te worden bij Tennisschool Dallinga.
 • In geval van blessure of ziekte van de leerling, vindt geen restitutie van lesgeld plaats. In geval van verhuizing, kan alleen tot restitutie worden overgegaan als de vrijgekomen plaats door een nieuwe leerling wordt ingenomen.
 • Indien een leerling niet aanwezig kan zijn bij een les, dient hij/zij zich af te melden bij de tennisleraar per sms.
 • Bij onwerkbaar weer of onbespeelbare banen worden de groepslessen in principe gegeven in de hal (privé trainingen worden op een later moment ingehaald). Het lestarief is inclusief de baanhuur.
 • Wanneer de binnenbanen bij slechte weersomstandigheden niet beschikbaar zijn kan de training alsnog niet doorgaan. De trainer Erik Dallinga informeert de lesser van tevoren dat de trainingen dan niet doorgaan.
 • Als lessen uitvallen door afwezigheid van de tennisleraar, wordt er voor een vervangende tennisleraar gezorgd, of wordt er een alternatieve datum vastgesteld.
 • De trainingen starten in de week van 4 april.
 • Bij geen bericht van de trainer gaan de lessen altijd door.
 • Tennisschool Dallinga is niet verantwoordelijk voor diefstal of beschadiging van goederen van deelnemers aan de lessen.
 • Tennisschool Dallinga is niet aansprakelijk voor ongevallen en blessures, opgelopen tijdens de lessen.
 • Met het invullen van het online aanmeldingsformulier machtigt de leerling Tennisschool Dallinga om het lesgeld te incasseren via bank- of girorekening van betrokkene. De leerling ontvangt vóór afschrijving een factuur met daarop vermeld de datum van incasso.
 • Indien de lesser het niet eens is met de inhoud van de factuur, dient dat voor de datum van de (eerste) betalingstermijn gemeld te worden, met opgave van redenen.
 • Bij inschrijving voor tennislessen bij tennisschool Dallinga verleent de leerling toestemming voor het gebruik van zijn e-mailadres door Tennisschool Dallinga voor de communicatie omtrent tennislessen.
 • In alle zaken waarin dit lesreglement niet voorziet, beslist het bestuur van LTC Steenwijk samen met Tennisschool Dallinga, waarbij gestreefd wordt naar een aanvaardbare oplossing voor alle partijen.