Tenniskids

TENNISKIDS

Tenniskids, een leuk en succesvol lesprogramma voor de allerkleinsten.

TenniskidsSlechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar speelt tennis. En dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven.
De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids!

Tenniskids bij LTC Steenwijk
Tennis een moeilijke sport om te leren? Helemaaal niet! Met Tenniskids biedt LTC Steenwijk jeugdspelertjes (vanaf 5 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereiden onze trainers jonge kinderen voor op het echte tennis: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood via Oranje naar Groen!

Geslaagde rood/oranje competitieTenniskids Rood (5-7 jaar) 
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.

Tenniskids Oranje (8-11 jaar) 
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijdduur wordt steeds langer.

Tenniskids Groen (11-12 jaar)
De voorbereiding op het hele baan tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis gaat een belangrijkere rol spelen.

Tennissen vanaf 5 jaar met Tenniskids!

Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baangroottes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren tennissen. De opzet van Tenniskids is ideaal om leuk en goed tennis te kunnen leren.

Meer weten?
U vindt alles over Tenniskids op de website van Tenniskids.

Bij LTC Steenwijk kunt u contact opnemen met onze trainer Erik Dallinga (06- 305 38 199) of mail.